Német Nemzetiségi Népdalkör:

A Görcsönydoboka Német Nemzetiségi Népdalkör 1992-ben alakult meg. Fő célkitűzésük a német dalkincs tovább örökítése, valamint a helyi német nemzetiségi hagyományok felelevenítése és ápolása. Az együttes az elmúlt években sok helyen vendégszerepelt szűkebb környezetünkben, de több alkalommal mutatkoztak be külföldön is.


1995-ben felelevenítették a „Görcsönydobokai   sváblakodalmast „,  majd a tánccsoportokkal közösen bemutatták a Görcsönydobokára látogató külföldi túrista csoportoknak. A helyi hagyományok közül nagy sikerrel ujjáélesztették a „Hutzel Sontag-ot”, a „Herbergsuchen”, valamint az „Ernte Dankfest-t” is. Minden népszokásról az Unser Bildschirm is készített felvételt. Az együttes vezetője és harmónika kisérője: Spitz János

 

Görcsönydobokai Ifjúsági Kulturális Egyesület:

Az Egyesület 2003 év őszén 28 fővel alakult meg, tagjai helyi fiatalok.Az Egyesület céljai:

2007 március 3-án a fiatalok részére átadásra került az Ifjúsági klub, amely a mai kornak megfelelő paraméterekkel rendelkezik. Itt a helyi ifjúság kulturált körülmények között töltheti el  szabadidejét, szervezhet kisebb rendezvényeket.

Görcsönydobokai Német Nemzetiségi Gyermektánccsoport

A görcsönydobokai Német Nemzetiségi Gyermektánccsoport 2003 –ban alakult meg 14 általános iskolai tanulóval. A csoport vezetője: Bischof Norbertné.

Községünk egy apró zsáktelepülés, ahol a lakosság 80 %-a német anyanyelvűnek vallja magát, s ebből következően a lakosság részéről igény van a német hagyományaink, kultúránk ápolására, amelyből tánccsoportunk is kiveszi szerves részét. Kulturális rendezvényeink aktív szereplői , részt veszünk a sváb lakodalmasban, de több alkalommal szerepeltünk már a környező községekben is.

A jövőben egyik fontos célkitűzésünk a görcsönydobokai sváb népviseleti ruha beszerzése.